Γιατροί Χωρίς Σύνορα

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΑΡΔΕΜ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ

Τι σημαίνει το ουρλιαχτό του Μπαρδέμ για τον καθένα από τους φίλους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα; Τι εντυπώσεις προκάλεσε το πρώτο άκουσμα της κραυγής;

Δημήτρης: Ο Μπαρδέμ μας έδειξε με έναν “πρωτόγονο”, πηγαία ανθρώπινο τρόπο ποιός είναι ο δρόμος της δράσης. Όταν πονάς, εξοργίζεσαι. Και ουρλιάζεις. Και μετά πρέπει να κάνεις κάτι για να απαλύνεις τον πόνο.

Aσπασία: Ένιωσα ότι επιτέλους κάποιος κάνει αυτό που θα ήθελα να κάνω κι εγώ κάθε φορά που βλέπω την αξιοπρέπεια των ανθρώπων γύρω μου να καταπατάται.

Μελίνα: Όταν βλέπω τον Μπαρδέμ να ουρλιάζει από πόνο, σκέφτομαι πως μάλλον αυτή θα πρέπει να είναι από τις λίγες στιγμές στην καριέρα του που δεν χρειάστηκε να υποδυθεί ένα ρόλο. Πόνεσε πραγματικά.
grito-bardem3-thumb-large

Φοίβος: Αυτό που θυμήθηκα με το βίντεο του Μπαρδέμ, είναι πως τα πιο τρομακτικά ουρλιαχτά είναι αυτά που δεν ακούγονται ποτέ, που δεν βρίσκουν περιβάλλον να ανακλάσουν, που δεν βρίσκουν αποδέκτη. Μένουν άηχα, σα να μην υπήρξαν ποτέ. Και όμως υπάρχουν. Και (δεν) τα ακούς κάθε μέρα.

Σάκης: Ένιωσα όπως όταν έμαθα ότι πέρασα στις Πανελλαδικές έπειτα από δυο χρόνια διάβασμα. Πίσω και σας έφαγα!

Μαρία Σκ.: Αλγηδονική αίσθηση, δηλ. άλγος=πονος και ηδονή υπο την έννοια της ανακουφιστικής κραυγής.

Γιώτα: Στην αρχή του σποτ νιώθω τρόμο. Γιατί δεν ακούγεται η φωνή του; Οι φλέβες του λαιμού του πάλλονται να σπάσουν από αγωνία. Μετά νιώθω θυμό. Γιατί ακόμη δεν μπορώ να τον ακούσω; Ξαφνικά η λέξη “ούρλιαξε” λύνει τα μάγια, σπάει τις αλυσίδες και η κραυγή πλημμυρίζει το μυαλό και το χώρο. Λύτρωση.

Aπόστολος: Όταν ο Χαβιέρ ουρλιάζει είναι sexy. Όταν ουρλιάζει για τον πόνο του άλλου είναι the new sexy. Εμείς όλοι οι όμορφοι θα κάνουμε κάτι;

Κανέλλα: Μου «βγάζει» πόνο και εγκλωβισμό! Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι πόσο όμορφος είναι ο Μπαρδεμ (που είναι!)

Αιμιλία: Πόνος, απόγνωση, αντίδραση, ανατριχίλα, αφύπνιση, έκφραση, εξωστρέφεια, αλληλεγγύη, αμεσότητα, ανακούφιση. Στην αρχή με πονάει και μου δημιουργεί κάτι αρνητικό αλλά στο τέλος με ανακουφίζει και το βρίσκω θετικό…

Έλπα: Ουρλιαχτά σαν του Μπαρδέμ τρομάζουν τον πόνο και φεύγει!

Δήμητρα Β: Σταμάτα πια! Κοίτα με, άκου με, πονάω, βοήθησέ με να ζήσω.

Nόρα: Ένιωσα ότι θέλω να ουρλιάξω κι εγώ, όπως κάθε φορά που ακούω ” τι να κάνουμε, έτσι είναι η κατάσταση, εμείς θα την αλλάξουμε?” Ναι, εμείς. Κι όμως μπορούμε, η κραυγή είναι η αρχή.

Mαρία Στ.: Primal Scream.

Αναστασία: Μου φάνηκε γελοίο και ο Μπαρδέμ μου θύμισε λιοντάρι που βρυχάται. Είμαστε άνθρωποι και μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω από αυτό.

Ειρήνη: Ούρλιαξε για να δείξεις όσα δεν φαίνονται. Ούρλιαξε για να ακουστεί η φωνή εκείνων που υποφέρουν σιωπηλά. Ούρλιαξε για τον πόνο του άλλου.

Eυγενία-Ιωάννα: Ένιωσα θυμό, οργή, εκδίκηση(;), ενοχή, αδικία, απογοήτευση… Ο Μπαρδέμ θυμίζει πατέρα που χάνει- δολοφονείται το παιδί του… Έτσι θα ούρλιαζε κάποιος αν τον ακρωτηρίαζαν. Αλλά το πρόσωπό του δείχνει κι ότι φωνάζει από αδικία.

Posted under: Pastilies campaign

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− three = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


logos ΕΡΤ Δεύτερο πρόγραμμα ΚΟΣΜΟΣ 93,6 MAD TV MAD RADIO Εν λευκώ, Η καλή πλευρά του ραδιοφώνου Radiobubble Διαγαλαξιακό ραδιόφωνο Dailymotion Cinenews Sting Studio