Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η δική σου καμπάνια

Η καμπάνια “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου” των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) έχει καταφέρει στους λίγους μήνες που τρέχει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα για τους πλέον ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους ασθενείς. Η πραγματική δύναμη της εκστρατείας αυτής είσαστε όλοι εσείς που, αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια, πολλαπλασιάζετε τα μηνύματά της στηρίζοντας ταυτόχρονα το έργο των MSF.

Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς από εσάς, που με δημιουργικότητα και φαντασία το έχετε προσαρμόσει για να εκφράσετε την υποστήριξή σας στο έργο μας.

Σήμερα η καμπάνια περνάει στην επόμενη φάση με ένα νέο πλαίσιο πέντε δράσεων. Σε αυτό παρέχεται ο χώρος και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να συγκεντρωθεί και να αναδειχτεί όλη αυτή η δυναμική αλληλεγγύης που διαφαίνεται στη μέχρι τώρα πολύ ενεργητική σας συμμετοχή.

Οι δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο περιγράφονται στη συνέχεια.

1. Χάρτης αλληλεγγύης

Πρόκειται για ένα διαδραστικό χάρτη, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να αναρτήσει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και να το εμπλουτίσει με φωτογραφίες ή/και βίντεο. Το μήνυμα αυτό θα προκαλεί την εμφάνιση μιας παστίλιας πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, στη γεωγραφική περιοχή που επιλέγει ο επισκέπτης. Στο χάρτη αυτό θα αναρτηθούν και τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου στους MSF από υποστηρικτές που συμπλήρωσαν τη φόρμα του κουτιού με τις παστίλιες.

Στέλνοντας τα μηνύματά σας η χώρα σταδιακά θα γεμίζει από τη δική σας αλληλεγγύη για τον πόνο του άλλου!

Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στο Χάρτη αλληλεγγύης

2. Παστίλιες στον τόπο μου

Προκειμένου να αναδειχθεί η παρουσία της καμπάνιας σε πόλεις της επαρχίας, σας καλούμε να φτιάξετε μια μικρή ιστορία με κείμενο, εικόνες και βίντεο, στην οποία θα προβάλλονται τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής σας δεμένα με το μήνυμα της καμπάνιας (παράδειγμα: οι παστίλιες ταξιδεύουν στην Κρήτη). Την ιστορία αυτή θα μπορείτε να την “ανεβάσετε” στο χάρτη αλληλεγγύης στην κατηγορία “Παστίλιες στον τόπο μου”. Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε το υλικό και την κατάλληλη περιγραφή μέσω email.

Οι ιστορίες αυτές θα προβληθούν και μέσα από το blog και τα social media της καμπάνιας.

3. Μοιράζομαι μια ιστορία αλληλεγγύης

Έχουμε όλοι μια ιστορία αλληλεγγύης για τον πόνο του άλλου να μοιραστούμε. Και όσο περισσότερο τη μοιραζόμαστε τόσο ισχυρότερη γίνεται! Αν μία τέτοια ιστορία έχει τη δύναμη να μεταφέρει ελπίδα, πολλές ιστορίες μαζί μπορούν να κάνουν πραγματικότητα αυτή την ελπίδα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να αναδειχτούν οι προσωπικές μας καθημερινές ιστορίες αλληλεγγύης για τον πόνο του άλλου σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Δημοσίευσε τη δική σου ιστορία αλληλεγγύης στο blog σου και κοινοποίησέ μας το link ή στείλε μάς τη για να τη δημοσιεύσουμε στο blog αυτό της καμπάνιας. Συνόδευσε την ιστορία σου από μια φωτογραφία της επιλογής σου1.

Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τακτικά το blog της καμπάνιας για να βλέπεις τις ιστορίες που θα μας στέλνουν και άλλοι υποστηρικτές της καμπάνιας!

4. Εισιτήριο αλληλεγγύης

Αν αναζητάς τρόπο να ενισχύσεις σημαντικά την καμπάνια μπορείς να οργανώσεις μια εκδήλωση αλληλεγγύης, όπως συναυλία, προβολή ταινίας, έκθεση κλπ, ζητώντας ως εισιτήριο από τον κόσμο ένα άδειο κουτί από παστίλιες! Το περιεχόμενο της εκδήλωσης μπορεί να σχετίζεται με τα μηνύματα της καμπάνιας, ώστε να συμβάλλει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού και παράλληλα η είσοδος θα παρακινήσει τους επισκέπτες να αναζητήσουν και να αγοράσουν ένα κουτί παστίλιες, ενισχύοντας οικονομικά την καμπάνια μας.

Στείλε μας ένα δελτίο τύπου ή / και φωτογραφικό υλικό ή βίντεο για να προβάλουμε την εκδήλωση και από τα δικά μας διαδικτυακά μέσα.

Οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα αναρτηθούν στο χάρτη αλληλεγγύης, στην κατηγορία “Εκδηλώσεις αλληλεγγύης”.

5. Γίνε το πρόσωπο της καμπάνιας

Εκατοντάδες περισσότερο ή λιγότερο διάσημοι υποστηρικτές της καμπάνιας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του Facebook για να της “δώσουν και το δικό τους πρόσωπο”. Μπορείς εύκολα και εσύ να δηλώσεις υποστηρικτής της καμπάνιας, βάζοντας με τη φωτογραφία σου ένα ακόμα λιθαράκι στον “τοίχο της αλληλεγγύης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


logos ΕΡΤ Δεύτερο πρόγραμμα ΚΟΣΜΟΣ 93,6 MAD TV MAD RADIO Εν λευκώ, Η καλή πλευρά του ραδιοφώνου Radiobubble Διαγαλαξιακό ραδιόφωνο Dailymotion Cinenews Sting Studio